Schjerfeck: Hiljaisuus
Wiik: Sineraaria
Danielson-Gambogi: Maisema Grez'tä

Näyttelyt

 

Vanhan pankkisalin näyttely, Aleksanterinkatu 36 B

Taidesäätiö Merita sr:n kokoelman teoksiin on mahdollista tutustua opastetulla kiertokäynnillä Vanhaan pankkisaliin, jota järjestetään ryhmille tilauksesta.

Vuoden 2018 Vanhan pankkisalin näyttelyssä on esillä naistaiteilijoiden teoksia Taidesäätiö Meritan Suomen taiteen kultakauden taiteen kokoelmasta. Esillä on teoksia mm. Helene Schjerfbeckiltä, Elin Danielson-Gambogilta ja Ellen Thesleffiltä.

1800-luvun lopulle saakka taiteilijana toimiminen ei ollut naisille soveliasta. Itsenäinen ammatinharjoittaminen ei ollut yleistä, sääty-yhteiskunnassa nainen edusti ennen kaikkea perhettään ja hänen asemansa määrittyi sen tai aviomiehen kautta.

1800-luvun lopulla nousi esiin nuorten taiteilijanaisten sukupolvi, jolloin naiset tulivat ensi kertaa laajana rintamana taiteilijanammattiin. Heistä yhä useammat pystyivät elättämään itsensä taiteellaan ja monet myös jatkoivat taiteellista työtä avioliiton solmittuaan. Esillä oleva näyttely esittelee tämän uuden sukupolven kasvatteja sekä heidän taidettaan.

Näyttely on esillä Nordean Vanhassa Pankkisalissa 8.1.–21.12.2018 välisenä aikana. Ryhmäkäyntejä näyttelyyn voidaan järjestää maanantaista torstaihin klo 9-16.30 välisenä aikana kun tila on pankin edustuskäytöltä vapaa. Perjantaisin viimeinen aloitusaika on klo 15.

Opastettu kiertokäynti maksaa 25 euroa / henkilö, minimiveloitus kuitenkin 300 euroa. Ryhmän koko 1-60 henkilöä. Kiertokäynti kestää noin tunnin ja niitä järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Huom! Tilaan ei ole esteetöntä päästyä.

 

Toteutus: Sitebuilders Finland Oy