AnttiFaven_Juhannustanssit

Näyttelyt

 

Vanhan pankkisalin näyttely, Aleksanterinkatu 36 B

Taidesäätiö Merita sr:n kokoelman teoksiin on mahdollista tutustua opastetulla kiertokäynnillä Vanhaan pankkisaliin, jota järjestetään ryhmille tilauksesta.

Näyttely "Kansakunta tilaustyönä" kertoo siitä, kuinka suomalaiset taiteilijat näkivät ja kuvasivat suomalaisen luonnon ja ihmiset 1800-luvun puolivälin ja Suomen itsenäisyyden ensimmäisten vuosien välisenä aikana. Kansallinen identiteetti löydettiin luonnosta, kansanelämästä ja omasta kulttuurista kaupunkikulttuurin kuvaamisen jäädessä toiseksi. Näyttelyssä on esillä 32 teosta 17 taiteiljijalta. Mukana ovat säätiön kokoelman kultakauden helmistä muun muassa Akseli Gallen-Kallelan Purren valitus (1907), Antti Favénin Juhannustanssit (1911), Ferdinand von Wrightin Metsoja katajan ympärillä (1896) ja Hjalmar Munsterhjelmin Maisema Varkaudesta (1872).

Opastettu kiertokäynti maksaa 25 euroa / henkilö, minimiveloitus kuitenkin 300 euroa / ryhmä. Käyntejä järjestetään ensisijaisesti ma−to klo 14 jälkeen. Perjantaisin viimeinen aloitusaika on klo 15. Vanha pankkisali sijaitsee Helsingissä osoitteessa Aleksanterinkatu 36 B.

Kiertokäynti kestää noin tunnin ja niitä järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Huom! Tilaan ei ole esteetöntä päästyä. Tiedustelut ja varaukset .

 

Toteutus: Sitebuilders Finland Oy