Maksuttomat Taidetiistai-illat jatkuvat keväällä 2017

Suositut Taidetiistai-illat jatkuvat keväällä 2017. Vanhan pankkisalin taideaarteisiin ja elokuussa uusittuun näyttelyyn pääsee tutustumaan noin tunnin kestävillä maksuttomilla opastetuilla kierroksilla.

Kevään Taidetiistai-illat ovat 14.2., 14.3., 11.4. ja 16.5.2017. Kierrokset ovat täyteen varattuja. Peruutuksia aina tulee, joten voit ilmoittautua myös jonotuslistalle.

Sitovat ilmoittautumiset oheisen linkin kautta: https://www.lyyti.in/Taidetiistai_2017
 
Opastukset alkavat klo 17.30 ja paikalla tulee olla ajoissa. Kunkin tiistai-illan tilaisuuteen mahtuu yhteensä 60 henkilöä. Näyttelyyn tutustutaan oppaan johdolla kahdessa 30 hengen ryhmässä. Toinen ryhmistä on ruotsinkielinen 14.3. ja 16.5.2017.

Osoite: Nordean Vanha pankkisali, Aleksanterinkatu 36 B, 00100 Helsinki (HUOM! Kyseessä ei siis ole Nordean Senaatintorin konttori. Kuva Vanhan pankkisalin sisäänkäynnistä vasemmalla). Ovi on Minna Parikan ja Jokisen liikkeiden välissä. Valitettavasti käynti tilaan ei ole esteetön.

 

Kansakunta tilaustyönä -näyttely kertoo siitä, kuinka suomalaiset taiteilijat näkivät ja kuvasivat suomalaisen luonnon ja ihmiset 1800-luvun puolivälin ja Suomen itsenäisyyden ensimmäisten vuosien välisenä aikana. Kansallinen identiteetti löydettiin luonnosta, kansanelämästä ja omasta kulttuurista kaupunkikulttuurin kuvaamisen jäädessä toiseksi.

Mukana on helmiä Taidesäätiön kansallisesti arvokkaasta kultakauden kokoelmasta. Akseli Gallen-Kallelan teosten lisäksi nähtävillä on teoksia muun muassa Albert Edelfeltiltä, Ferdinand von Wrightiltä, Hjalmar Munsterhjelmiltä ja Antti Favénilta.

Toteutus: Sitebuilders Finland Oy