Kuva: Kasakka Media

Kätketyt aarteet - Pankkitalon avoimet ovet 25.-26.8.2018 klo 11-17

Vanha pankkitalo osoitteessa Aleksanterinkatu 36B avaa ensimmäistä kertaa ovensa yleisölle taiteen ja kulttuurintäyteisen viikonlopun aikana 25.-26.8.2018. Esillä on Suomen taiteen kultakauden harvinaisia helmiä Taidesäätiö Meritan kokoelmista sekä jugend-designia ja nostalgisia pankkimuistoja. 120-vuotias rakennus on kokonaistaideteos jo itsessään. Rakennuksen arkkitehtuuriin johdattaa Gustaf Nyström -näyttely.


Nordea juhlistaa tapahtumalla vuonna 1898 valmistuneen rakennuksen 120-vuotista historiaa. Suojeltuun rakennukseen ei ole normaalisti vapaata pääsyä. Taiteen, arkkitehtuurin ja pankkihistorian yhdistävä avointen ovien tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Yleisöllä on poikkeuksellinen mahdollisuus tutustua Taidesäätiö Meritan kokoelmanäyttelyyn. Esillä on liki 40 Suomen taiteen kultakauden teosta mm. Helene Schjerfbeckiltä, Ellen Thesleffiltä, Fanny Churbergilta, Akseli Gallen-Kallelalta ja Ferdinand von Wrightiltä.

Rakennuksen holvissa toimivan Pankkimuseon helmi on 1900-luvun alun jugendia edustava pankki-interiööri, jonka ovat suunnitelleet Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Interiööriin kuuluu myös taiteilijoiden Alpo Sailo ja Eric O. W. Ehrström toteuttamia yksityiskohtia. Pankkimuseossa on esillä myös Gustaf Nyströmin pankkiarkkitehtuuria esittelevä näyttely, jossa on erityisesti esillä tämä Helsingin arkkitehtuuria muuttanut pankkitalo.

Avoimet ovet Aleksanterinkatu 36B:ssä lauantaina ja sunnuntaina 25.-26.8.2018 klo 11-17.

 

Sisäänpääsy jonotusperiaatteella. Ovet suljetaan klo 16.

 

Kuva: Kasakka Media

Toteutus: Sitebuilders Finland Oy