Wilho Sjöström Kaksi naista 1916
Birger Kaipiainen Kuovi 1960-luku
Pekka Halonen Kolimaisema 1914

Apurahat

Taidesäätiö Merita sr myöntää apurahoja taiteilijoille ja taidehistorian tutkijoille. Apurahan suuruus on enintään 22 000 euroa.

Säätiö on sopinut Kuvataideakatemian kanssa vuosia 2016, 2017 ja 2018 koskevasta yhteistyöstä, jonka osana säätiö tulee suuntaamaan apurahansa akatemista vasta valmistuneelle kuvataiteen maisterille taiteelliseen työskentelyyn. Apuraha voidaan myöntää henkilölle, joka on valmistunut kuvataiteen maisteriksi apurahapäätöksen tekoa edeltävän lukuvuoden aikana, ja joka on osallistunut Kuvan Kevät -näyttelyyn enintään kaksi vuotta ennen apurahan myöntämisvuotta.

Apurahansaajaa valittaessa kriteereinä huomioidaan erityisesti ehdokkaan lahjakkuus ja kehittymiskyky. Päätöksen apurahansaajasta tekee Taidesäätiö Merita sr:n hallitus.

Säätiön Nuori taiteilijalupaus -apuraha 2017 on myönnetty Lilli Haapalalle. Lue lisää tästä.

Apuraha on tarkoitettu työskentelykorvaukseksi. Kaikkien apurahansaajien eläkevakuuttaminen toteutetaan maatalousyrittäjän eläkelain mukaisesti. Apurahan saajat ja heidän henkilötietonsa ilmoitetaan lain mukaisesti Melalle. Lisätietoja apurahan saajan sosiaaliturvasta saa Melasta, Pl 16, 02101 Espoo, puh 020 630 0650 sekä www.mela.fi.

Apurahan käytöstä tulee antaa säätiölle kirjallinen selvitys vuoden kuluessa apuarahan maksamisesta.

Myönnetyt apurahat 2003-2017

Toteutus: Sitebuilders Finland Oy