Tove Jansson Fantasia 1954
Leena Luostarinen Käärmekukka 1986
Albert Edelfelt Näköala Haikon huvilasta 1883

Taidesäätiö Merita sr

 

Taidesäätiö Merita sr on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on toimia suomalaisen taiteen ja taidehistorian tutkimuksen hyväksi. Säätiö ylläpitää ja kehittää omistamaansa taidekokoelmaa, järjestää sen teoksista näyttelyitä, antaa teoksiaan lainaksi taidenäyttelyihin, osallistuu Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY:n) näyttelytoimintaan sekä myöntää apurahoja taiteilijoille ja taidehistorian tutkijoille.

Taidesäätiö Meritan ensimmäinen Nuori taiteilijalupaus -apuraha myönnettiin Roma Auskalnytelle. Lue lisää tästä.Vanhan pankkisalin ja Rautatalon näyttelyt

Taidesäätiö Merita sr:llä on kaksi omaa näyttelyä. Säätiön vanhemman suomalaisen taiteen keskeiset teokset ovat nähtävillä Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevan Vanhan pankkisalin ainutlaatuisessa interiöörissä. Suomalaisen modernismin merkkiteoksia on puolestaan esillä taidesäätiön näyttelyssä Alvar Aallon suunnittelemassa Rautatalossa Helsingissä.

Näyttely Vanhassa pankkisalissa on suljettu 1.2.-31.10.2016 rakennuksen remontin vuoksi.

Taidesäätiö Merita sr järjestää kumpaankin näyttelyyn maksullisia opastettuja kiertokäyntejä, joista löytyy lisätietoa tästä.


STSY:n näyttely Helsinki Noir – Rikostarina ratkaistavaksi Amos Andersonin taidemuseossa

Sumuisen ja kostean marraskuun lopulla löytyy Kaivopuiston rannasta hyisen meren syleilystä nuoren naisen ruumis. Ohueen leninkiin ja silkkisukkiin pukeutunut neito nimetään lehdistössä Kaivopuiston Kaunottareksi. Kuka on tuo pitkäsäärinen neitokainen ja mitä hämyisten kivikortteleiden suojissa on tapahtunut? Lue lisää tästä.

 

 

 

Toteutus: Sitebuilders Finland Oy