Albert Edelfelt Varhainen talvi Helsingin satamassa 1898

Taidesäätiö Merita sr

 

Taidesäätiö Merita sr on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on toimia suomalaisen taiteen ja taidehistorian tutkimuksen hyväksi. Säätiö ylläpitää ja kehittää omistamaansa taidekokoelmaa, järjestää sen teoksista näyttelyitä, antaa teoksiaan lainaksi taidenäyttelyihin, osallistuu Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY:n) näyttelytoimintaan sekä myöntää apurahoja taiteilijoille ja taidehistorian tutkijoille.

 

 

Taidesäätiö Meritan vuoden 2019 apuraha myönnettiin Ilya Orloville. Taidesäätiö Meritan 22 000 euron apuraha ensimmäistä kertaa Taideyliopiston Kuvataideakatemian tohtoriopiskelijalle. Lue lisää tästä.Vanhan pankkisalin näyttely

Taidesäätiö Meritan vanhemman suomalaisen taiteen keskeiset teokset ovat nähtävillä Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevan Vanhan pankkisalin ainutlaatuisessa interiöörissä. Taidesäätiö järjestää näyttelyyn maksullisia opastettuja kiertokäyntejä, joista löytyy lisätietoa tästä.

 

 

Kuva: Kasakka Media

Vanha pankkitalo osoitteessa Aleksanterinkatu 36B avaa ensimmäistä kertaa ovensa yleisölle taiteen ja kulttuurintäyteisen viikonlopun aikana 25.-26.8.2018. Esillä on Suomen taiteen kultakauden harvinaisia helmiä Taidesäätiö Meritan kokoelmista sekä jugend-designia ja nostalgisia pankkimuistoja. 120-vuotias rakennus on kokonaistaideteos jo itsessään. Rakennuksen arkkitehtuuriin johdattaa Gustaf Nyström -näyttely.


Toteutus: Sitebuilders Finland Oy