Albert Edelfelt Varhainen talvi Helsingin satamassa 1898

Taidesäätiö Merita sr

 

Taidesäätiö Merita sr on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on toimia suomalaisen taiteen ja taidehistorian tutkimuksen hyväksi. Säätiö ylläpitää ja kehittää omistamaansa taidekokoelmaa, järjestää sen teoksista näyttelyitä, antaa teoksiaan lainaksi taidenäyttelyihin, osallistuu Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY:n) näyttelytoimintaan sekä myöntää apurahoja taiteilijoille ja taidehistorian tutkijoille.

 

 

Taidesäätiö Meritan vuoden 2017 Nuori taiteilijalupaus -apuraha myönnettiin MFA Lilli Haapalalle. Lue lisää tästä.Vanhan pankkisalin näyttely

Taidesäätiö Meritan vanhemman suomalaisen taiteen keskeiset teokset ovat nähtävillä Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevan Vanhan pankkisalin ainutlaatuisessa interiöörissä. Taidesäätiö järjestää näyttelyyn maksullisia opastettuja kiertokäyntejä, joista löytyy lisätietoa tästä.

 

 

Yksityiskohta veistoksesta

Taidesäätiö Meritan vuoden 2017 Nuori taiteilijalupaus -apurahan saajan, Restlessminds-työparin veistos Untitled on esillä Nordean Senaatintorin konttorin pankkisalissa (Aleksanterinkatu 30) 8.8.–28.9.2017 välisenä aikana.

Untitled-teos on saanut inspiraationsa pankkimiljööstä ja on tehty tätä näyttelyä varten. Teoksen materiaalivalinnat luovat kontrastin konttorissa käytettyihin pintoihin ja veistoksen pitkänomainen muodon skaalautuessa korkeaan tilaan.

Suositut Taidetiistai-illat jatkuvat keväällä 2017. Vanhan pankkisalin taideaarteisiin ja elokuussa uusittuun näyttelyyn pääsee tutustumaan noin tunnin kestävillä maksuttomilla opastetuilla kierroksilla.

Kevään Taidetiistai-illat ovat 14.2., 14.3., 11.4. ja 16.5.2017. Kierrokset ovat täyteen varattuja. Peruutuksia aina tulee, joten voit ilmoittautua myös jonotuslistalle.

Toteutus: Sitebuilders Finland Oy